Hedåsgårdens Seniorcenter

Hedåsgårdens Seniorcenter

Våren 2022 startade vi på Göranssonska stiftelserna ett initiativ för seniorer över 65 år som bor i Sandvikens kommun – en äldre verksamhet på Hedåsgården. Vi vill bryta ensamheten och erbjuda en trivsam och unik miljö där nya vänskaper kan blomstra. Här får seniorer som går i verksamheten träffas varannan vecka i fasta grupper och tillsammans göra olika aktiviteter och äta god mat.
Information om ansökan hittar du längre ned på sidan.

Vi erbjuder en rad olika aktiviteter, evenemang och möjligheten att kunna avnjuta god mat, allt detta i den vackra miljön vid Storsjön.

En livfull mötesplats vid Storsjön

Hedåsgården har tre matsalar, ett kök, ett bibliotek, och utrymmen för friskvård, hantverk, biljard och shuffleboard. Utomhusmiljön erbjuder anpassade gångvägar och en vacker utsikt över Storsjön. Du kan också utforska vårt nybyggda orangeri och växthus för odling och gemenskap. På området har vi dessutom både grisar, får och höns. Bara en kort promenad bort ligger naturreservatet Gunnarudden med sina vackra stigar och rika fågel- och djurliv. Vår verksamhet följer årstiderna, vilket innebär att vi anpassar mat och aktiviteter efter säsong.

 

Hur ser en dag ut på Hedåsgården?

En typisk dag på Hedåsgården tar vi emot cirka 25 besökare. Här får deltagarna möjlighet att umgås och delta i aktiviteter som:

  • Träningspass
  • Fiske
  • Hantverk
  • Sjunga och spela musik
  • Äta god fika och mat

Vill du vara en del av Seniorcenter?

Om du är 65 år eller äldre, bor i Sandvikens kommun och upplever ofrivillig ensamhet, är du varmt välkommen att ansöka. Det är viktigt att du klarar dig själv under dagen och inte har behov av vård eller omsorg. Det kostar inget att vara med. Vi strävar efter en mångfald av deltagare från hela Sandvikens kommunen, oavsett kön eller bakgrund. Deltagarna tar sig till Hedåsgården på egen hand.

Att delta i dagverksamheten kostar ingenting utan finansieras helt av Stiftelsen Albert och Anna Göranssons minne

Hur du anmäler dig

Man har möjlighet att ansöka en gång per år, detta sker i oktober varje år.

 

Vad händer med din ansökan?

Efter ansökningsperioden går vi igenom ansökningarna, gör helhetsbedömningar och utför urval. Om antalet sökande överstiger antalet platser kan vi tyvärr inte erbjuda en plats till alla. Men oavsett resultatet kommer alla få svar i god tid innan terminsstart.

 

Frågor kring Hedåsgårdens Seniorcenter?

Kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig gärna!

Kontakta oss