Albert och Anna Göranssons Minne

Stiftelsen “Albert och Anna Göranssons minne” grundades 1943 av Ester Göransson, namnet på stiftelsen är för att hedra föräldrarna Albert och Anna. Ester är barnbarn till konsuln Göran Fredrik Göransson, köpmannen och industrimannen som bland annat var en av grundarna till Sandvikens Jernverks AB, idag mer känt som Sandvik och Alleima. Ester hade ett stort engagemang för Sandviken och använde en stor del av sina egna pengar för att stödja välgörenhet på olika sätt, precis som Göran Fredrik. Stiftelsen har som syfte att ge ekonomiskt stöd för välgörande ändamål för Sandvikens invånare och göra skillnad i Sandvikens kommun.

Vi strävar efter att hjälpa både gamla, unga och de som har det lite svårare att få ett glädjefyllt liv.

 Vi stöttar både stora och små initiativ

Stiftelsen Albert och Anna Göranssons Minne tror på att förverkliga drömmar och är stolta i att vara delaktiga i flera olika projekt i Sandvikens kommun. Bland annat stödjer vi flera verksamheter kopplat till äldre personer och även Drömfabriken och Rapatac. Vi ger även bidrag till pensionärer och förtidspensionerade i Sandvikens kommun i form av klädbidrag, tandvårdsstöd, storstädning mm.

 

Hedåsgårdens seniorcenter

Sedan 2022 driver vi även Hedåsgårdens Seniorcenter med full kraft. Vi vill att de äldre i kommunen inte ska känna att de är ensamma och erbjuder därför både aktiviteter och en plats för att träffa andra.
Du kan läsa mer om Hedåsgården seniorcenter här